FYTOSPORT: Η ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ: ΓΙΝΕ ΓΟΡΓΟΝΑ ΚΑΙ ΨΑΞΕ
27 Νοεμβρίου, 2007, 7:07 μμ
Filed under: ΑΡΗΣ, ΚΩΣΤΙΚΟΣ WAITS AT THE CORNER STEVIE, ΠΑΟΚ

H FytoSport με μεγάλη περηφάνια παρουσιάζει την καινούργια στήλη της εφημερίδας «Ο Κωστίκος περιμένει στην γωνία Stevie». Ένα μεγάλο φυτό βρίσκει την θέση που του αξίζει και πάντα ήθελε. Ένα φυτό που το κράτος προσπάθησε να φιμώσει με δυσμενής μεταθέσεις σε απομακρυσμένα άμπαλα νησιά, αλλά φυσικά δεν τα κατάφερε. Το φυτό αυτό είναι πλέον μαζί μας και με θάρρος και πάθος θα συμβάλει στο λειτούργημα που λέγεται πότισμα. Η στήλη εγκαινιάζεται με μια απόπειρα να μελετηθεί μια από τις πιο έντονες διαμάχες του αθλητισμού. Διαβάστε με ψυχραιμία:

 

είναι αυτός?

Μεσούσης της κρίσιμης περιόδου διαπραγματεύσεων με την γείτονα για το όνομα έρχεται στην επικαιρότητα ένας ακόμα αλληλοσπαραγμός λαών περί ονομάτων. Πρόκειται ίσως για τους μοναδικούς λαούς ,στους οποίους η διπλωματική οδός αποτελεί ουτοπία και κάθε προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης των ζητημάτων έχει πάει για βρούβες.

Πρόκειται για την προαιώνια οικειοποίηση της καταγωγής του Μ. Αλεξάνδρου. Όχι μην πάει το μυαλό σας σε σκοπιανό, Μητσοτάκηδες, fyrom, και αλλά ανθυγιεινά όπως τα Γαυγάμηλα.

Πρόκειται φυσικά για την διεκδίκηση του copyright παοκτζήδων και αρειανών για το ποιας ομάδας η σημαία δικαιούται της αποκλειστικής χρήσης του πακέτου βουκεφάλας-ηφαιστίωνας-εσυθαπεθάνεις. Κούδας ή Κούης? Για πολλούς μη γνωστές της θεσ/νικιώτικης πραγματικότητας η απάντηση έρχεται αβίαστα. Ας κρατήσουν την γλώσσα τους πίσω από τα δόντια τους και ας κατεβούν στην Αθηνά. Στον οπαδικό βορρά κάτι τέτοια διλήμματα έχουν υποκαταστήσει την ανάγκη για τίτλους και παίρνουν διαστάσεις που αποκλείουν την τρισδιάστατη πραγματικότητα που ευαγγελίζονται κάποιοι.

Κατ’ αρχάς ο παραλληλισμός με το ιστορικό πρόσωπο μόνο τυχαίος δεν είναι, γι’ αυτό και η μάχη για την πατρότητα του nick,αβυσσαλέα. Οποίος έχει τον μέγα στο ρόστερ του είναι και ο πιο πιθανός πορθητής της Ασίας- Αθήνας. Ας προχωρήσουμε όμως στα επιχειρήματα των 2 πλευρών.

Από την πλευρά τους τα μπαόκια έχουν ως βασικό τους όπλο την ισοπεδωτικότητα της ιστορίας, σύμμαχο πάντα του νικητή. Τόσα χρόνια ο Κούδας προβάλλεται ως ο μέγας αλέξανδρος της ποδοσφαιρικής Μακεδονίας. Η μεγάλη ομάδα του πρωταθλήματος, της ωραίας μπαλίτσας στα midsixties, δεν άφησε τίποτα στο πέρασμα της. Παράλληλα πρωτοσέλιδα εφημερίδων, ποδοσφαιρόφιλοι αλλά και οι φίλοι γαύροι σχεδόν κατοχύρωσαν το nick στα ασπρόμαυρα, με αποτέλεσμα η μειοψηφία (δηλαδή τα αρειανά) να στενάζουν κάτω από τον ζυγό της έλλειψης προβολής των θέσεων τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και την αλαζονική οικειοποίηση του ονόματος από την μεριά του επίσημου ΠΑΟΚ με τα αγάλματα στην Υούμπα και τον λευκό πύργο, όσο και από τον ίδιο τον Κούδα, ο οποίος στο προποτζίδικο που διατηρεί, υπάρχει καλλιτεχνική αποτύπωση του ιστορικού προσώπου και δίπλα μια φωτογραφία του εαυτού του, με αναπόφευκτα υπονοούμενα. Αποκορύφωμα της μπαοκτζίδικης υπεροψίας ήταν η τάση του Κούδα να μιλάει στο τρίτο πρόσωπο για τον ίδιο του τον εαυτό!!

ή αυτός?

Οι φίλοι του Άρεως από την πλευρά τους γνωρίζοντας ότι σε πανελλήνιο επίπεδο έχουν χάσει την μάχη των εντυπώσεων, κινήθηκαν(όπως μόνο αυτοί ξέρουν τόσο καλά) υπογείως. Με μπαράζ αντιενημέρωσης στα καφενεία της πόλης στην αρχή και σε όλη την β. ελλάδα στην συνεχεία (μην ξεχνάμε ότι ακόμη δεν υπήρχε οργανωμένο κίνημα φίλαθλων, το οποίο για τον Άρη ήρθε πολύ αργότερα, στα τέλη του 80 μαζί με το τέλος μια μεγάλης περιόδου φάπας, κατά γενική ομολογία), έχτισαν μια πλατφόρμα διεκδίκησης αρχικά και οικειοποίησης αργότερα. Αντιπαραβάλλοντας στο αντίπαλο δέος τον δικό τους γίγα Κούη και με λογικές του στυλ Άρης είσαι βρε, πέτυχαν το αδιανόητο μέχρι πριν, να φυτρώσει ο σπόρος της αμφιβολίας στο μυαλό του μακεδόνα οπαδού, που μεταξύ μας αποτελεί το πιο γόνιμο έδαφος. Ο σπόρος αυτός με μπόλικο πότισμα έδωσε καρπούς, ο Κούης είναι ο μ. αλέξανδρος. Ο τύπος της εποχής μυριζόμενος το λαβράκι δεν έχασε την ευκαιρία και έριξε το απαραίτητο λαδί στην φωτιά. Πρωτοσέλιδα, συνεντεύξεις, φήμες, μούφες όλα για τον οπαδό. Αφιερώματα στο 12θεο, παραλληλισμοί με γόρδιους δεσμούς, μικρασιατικές καταστροφές, έπη στην Περούτζια, όλα για τον τότε οπαδό και τον σημερινό αναλυτή των γεγονότων.

Η μάχη διεκδικήσεως ήταν πραγματικά αβυσσαλέα και υποδαυλιζόμενη από την ανάγκη του οπαδού να υποκαταστήσει την έλλειψη τίτλων με κάτι, αναπόφευκτα συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων, αφήνοντας το αγωνιστικό σε 2η μοίρα με καταστροφικά αποτελέσματα. Οι δυο ομάδες αμελώντας το αγωνιστικό μαράζωσαν μετρώντας η κάθε μια τις απώλειες της. Κατ’ αρχάς οι συμπαίκτες των δυο πρωταγωνιστών, απέκτησαν σύμπλεγμα κατωτερότητας με αποτέλεσμα πολλά υποσχόμενες καριέρες να καταστραφούν. Έτσι από την μεριά του ΠΑΟΚ ο Ορφανός κατάντησε φερέφωνο του ερασιτέχνη, ο Παράσχος λύση ανάγκης και ο Ασλανίδης στα όρια παράνοιας. Από την μεριά του Άρη, στον βωμό της τιτανομαχίας έπεσαν μεταξύ άλλων ο Χατζάρας (κατέληξε σύμβολο υπομονής και να ξεσπάει τον θυμό του σε τίμια αλλοδαπά μπακ) και το alter ego του στην άμυνα ο πολύ Φοιρός με σύνδρομο Gandalf, κατά το οποίο ο πάσχων έχει την τάση να πέφτει σε δυσθεόρατα βάθη παρασύροντας και την ομάδα του.

Προχωρημένες απόψεις θέλουν και τον Απόλλωνα της Καλαμαριάς να είχε μπει στο παιχνίδι διεκδίκησης του ονόματος. Χωρίς επιχειρήματα και ήρωα, αλλά ξεκάθαρα για να συσπειρώσει γύρω του τον τρίτο πόλο, μια λογική Τσοβόλα, η οποία δυστυχώς για εμάς δεν επιβίωσε για πολύ μιας και απευθύνονταν σε περιορισμένο hardcore κοινό. Από φίλαθλο της εποχής μαθαίνουμε για το περιβόητο μπερζέργκ πανό «ο μ.α. είναι πόντιος» και δεν μπορούμε παρά να ζαλιστούμε από την αγάπη κάποιων για την ομάδα τους.


30 Σχόλια so far
Σχολιάστε

Αλήτες, ρουφιάνοι, απεργοσπάστες

Σχόλιο από the Fytosopher

Η δική μου άποψη έρχεται αβίαστα δικέ μου αλλά προβληματίστηκα και έψαξα. Στο paokworld σε ένα άρθρο μίσους διάβασα ότι ο Κούης το ’86 παρακαλούσε λέει να πάει στον ΠΑΟΚ. Τι σημαία και μαλακίες.
http://www.paokworld.com/skouliki/skulikia_stef.html#anekdota

Εγώ από την άλλη πάντως νόμιζα ότι ο Κούδας είναι γαύρος.

Σχόλιο από ozric

ποιος κουδας κουης και αηδιες?τουρσουνιδης και κολτσιδας.καμια αντιρρηση?

Σχόλιο από zikfinik

τα πραγματα ειναι απλα νεε συντακτη…ο χαλβας ειναι μακεδονικος,η Μακεδονια ειναι ελληνικη,ο καφες ειναι τουρκικος,η ρουλετα ειναι ρωσικη,η κανναβη ειναι ινδικη,το δικαιο ειναι οθωμανικο,οι πυραμιδες ειναι αιγυπτιακες,το φλεγμα ειναι βρετανικο,το φιλοτιμο ελληνικο,η πουτανια ειναι γυναικεια,ο θεος της μπαλας ειναι αργεντινος και εγω ειμαι πλεον κυριος του εαυτου μου,ενας μοναχικος καβαλαρης στις ερημους της αριζονα,ενας απο μηχανης θεος σε τιμη ευκαιριας,ενας γυμνος βασιλιας χωρις ηπηκοους…δι’ευχων

Σχόλιο από enas tringos didaskei grammata

Trigo είσαι ο μόνιμος απών, ταξιδευτής στα λόγια, παόκι ούτε καν στα καφενεία. Παράτησες τα greeklish βλέπω και είναι ένα βήμα μπροστά αυτό. Τα δίκαια αιτήματα του λαού της φυτοσπορ πιάνουν τόπο.
Τουρσουνίδης και Λεκμπέλο!

Σχόλιο από ozric

Αδιάβαστοι είστε μάγκες..Αλέκος Αλεξιάδης, ποιος Κούης για σημαία, απορώ που το ακούσατε κιόλας

Σχόλιο από Alcohool-G1-Vodena (tours)

one man show! Παπασταθώ! Νέτο ασίστ, Ρολάντο γκολ και η ΑΕΚΑΡΑ συνεχίζει!
Χαλαρά…

Σχόλιο από ozric

Κλατσ!
Ωχ, τι είναι αυτό κάτω από το παπούτσι μου?
Ενα λιωμένο σκουλήκι…

Σχόλιο από koNou ®

trelh karampola!egw lew na afhsoun to podosfairo kai na arxisoun galliko mpiliardo…

Σχόλιο από Rosetta Stoned

εγώ λέω να αφήσεις τα σχόλια και να αρχίσεις scuba diving. Mammad μπορούμε να σου μιλάμε τώρα ή να περιμένουμε λίγο ακόμα?
Tο είδαμε και αυτό σ’αυτή τη ζωή:

Τι γαμάτα που κανείς δεν ασχολήθηκε με τον βάτραχο. Εγώ στις δηλώσεις θυμήθηκα ότι υπήρχε…

Σχόλιο από ozric

πλάκα είχε οντως,τετοια γκολ ουτε στο προ. Πουτάνα μπαλίτσα, για αυτο μας γκαβλώνεις.Πάντως τα κακέτυπα των γάβρων και χαιδεμένα των βόρειων τσέων μπορούν να βάλουν τα στυλό στο λοκώ, τα οπαδάκια της πούτσας.Μετά μυξοκλαίνε για ανάπηρους. Κρίμα που ένα απο αυτά δεν χτύπησε τον γκολοσό για να δούμε αν θα έκανε σαν τον εντόι..

Σχόλιο από Alcohool-G1-Vodena (tours)

ενταξει ρε χανουμια οχι και χαλαρα…ασε που οι οπαδοι σας αποδειχτηκαν φλωροι ολκης…ακους εκει μαγκιες με στυλο…και στο ημιχρονο η ουρα στα σκελια,το δαχτυλο στον κωλο και μπουλος…εξαλλου με την μαλακια τους μπορει να απαγορευσουν τελειω τις εκδρομες…το πρωταθλημα ειναι του γαυρου,για χθες να ευχαριστειτε τον Λαμπρο που δεν ηθελε να διακοπει το ματς,σε οποιαδηποτε σοβαρη λιγκα το χατε χασει στα χαρτια…LYING ON YOUR BED-EXAMINING MY HEAD-THIS IS THE PART OF ME THAT HATES

Σχόλιο από enas tringos kanei to gyro ths peloponisou

γεια σου trigo μάγκα, υπερασπιστή μέχρι θανάτου της μάχης σώμα με σώμα και των εκδρομών εκτός έδρας. Ούτε μέχρι τον σκουλικόλακο δεν έχεις πάει που είναι 2 χλμ μακριά.
Το στυλό είναι τρελή μαλακία και κωλοπαιδιά, αλλά πρώτη φορά τόσος θόρυβος και ευαισθησία, τόσα χρόνια που τα ερυθρόλευκα αδέρφια σου trigo έμπαιναν σε κάθε γήπεδο με στυλό δεν είχε θιχτεί και κανείς. Τεσπα όλα πρώτη φορά στην ΑΕΚ θα γίνουνε. Δέκα μαλάκες βρέθηκαν και ξεσκίστηκε όλη η ΑΕΚ στις συγνώμες. Ε ρε Τούμπα που μας χρειάζεται σε όλους…

Σχόλιο από ozric

τι γκρινιαζεις ρε ozric το ντεμη προεδρο εχεις.πιο αχωνευτος και απο τη νατασα θοδωριδου ειναι.ντεμεκ πρωτα στην αεκ τα κανουν ολα.αν εχεις προεδρο ντεμη καλα σε κανουν.προσκυνα λιγο τον ντεμη ρε καημενε!αυτοι οι μαλακες με το στυλο θυμιζουν οτι καποτε υπηρχε αεκ και ας ειναι καθυστερημενοι που το εκαναν.τωρα κοιτα τις συγνωμες της οριτζιναλ στο ντεμη και ετοιμασου για γηπεδο στην εκαλη με hondos center k fena fresh.

Σχόλιο από ΖΙΚΦΙΝΙΚ

Σας έριξε ο alcohol τα οπαδικά και τσιμπήσατε.. για αγωνιστικά τουμπέκα..

Πες μας ρε alcohol, πότε έκανες τελευταία φορά άσσο στο νταχάου με την ΑΕΚ; Κάθε χρόνο πριν το ματς κελαηδάτε και μετά τα βάζετε με την τύχη σας…

ps. tringo, ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας τον Λάμπρο!

Σχόλιο από koNou ®

δεκαετία εντός, εικοσαετία εκτός. Γεράσατε και μυαλό δε βάλατε…
Αγαπητέ ΖΙΚΦΙΝΙΚ άμα σταματήσουμε να γκρινιάζουμε, θα σταματήσει και η μπάλα και μετά θα μαραθούμε. Κατα τα άλλα, έχεις δίκιο mate. Κάποτε υπήρχε η ΑΕΚ αλλά πρώτα ο Γρανίτσας και μετά ο Ντέμης μας τελειώσανε. Αλλά όλοι στα ίδια σκατά είναι, φρόνιμα να πηγαίνει η ομάδα καλά. Κυριλέ γήπεδα δεν περίμενα να δώ στο γιουνανιστάν.
Alcohool τι tour είναι αυτό ρε τρελέ, έπιασες δουλειά σε τσίρκο? Είσαι θεός, πρώτα γράφεις λοκώ και μετά πούτσες! Αυτή είναι σεμνότητα!

Σχόλιο από ozric

χανουμοτουρκακι ozric εννοειται οτι υπερασπιζομαι τις εκδρομες ασχετα με το τι πραττω εγω…εξαλλου τα ΠΑΟΚΙΑ δεν ζητανε αδεια απο τον προεδρο για να εκδραμουν,πανε παντου…ε και δω που τα λεμε και συ δεν εχεις παει σε κανα σκληρο εκτος εδρας με την αεκ…κωνου εσυ φετος δεν εχεις ξενερωσει και δεν ασχολεισαι με το πρωταθλημα??? WHY CAN’T WE NOT BE SOBER?-I JUST WANT TO START THIS OVER-WHY CAN’T WE DRINK FOREVER?-I JUST WANT TO START THINGS OVER

Σχόλιο από enas tringos eyxetai sto entimo somateio tou olympiakou na parei ton titlo

Με την ΑΕΚ έχω ξενερώσει..
Το πρωτάθλημα Δεν κόβεται…

Σχόλιο από koNou ®

edessaikos-aek to 90kati. Pio hardcore ginetai?
Kai ta xanoumia pane pantou malaka, apla twra edwse ta eisitiria o kontopoutanos.

Σχόλιο από ozric

Με Βαγκελί-Καράμπελα σ’ έπαιξα τί να πω για τα αγωνιστικά? Εχουμε και σημαντικό ματσάκι την Πέμπτη για πρωτιά στον ομιλο.Εξάλλου δεν είμαι βαθύς γνώστης του μπιλιάρδου..
Ρε δε πα να ναι και 50ετία, δε θα μας παρασύρετε στη χανουμομίρλα σας, παλιοτσαρβένες. Κουνήθηκαν τα τέτοια μας..

Σχόλιο από Alcohool-G1-Vodena (tours)

Τώρα είδα το λινκ του όζρικα στην αρχή..Καλά οι τύποι(ή μάλλον τα nerds)του μπαοκγουόρλντ δεν πρέπει να είναι τελικά απόγονοι του Κεμάλ, αλλά του Χ.Κ. Άντερσεν.Απίστευτοι, σχεδόν θεοί!
Εδώ θα μου πεις το «πατριαρχείο» το έσωσαν οι σκατοΓιαννιτσιώτες σκατόμπατσοι από την ανακαίνηση και μετά έβγαζαν πανιά και τραγουδάκια να ψήσουν τις μάζες..

Σχόλιο από Alcohool-G1-Vodena (tours)

open poll: alcohool vs κουκη.ποιος ειναι το μεγαλυτερο φυτο?ο ενας ακουει ΠΑΟΚ και πεταγεται σαν να εχει ελατηριο(οπως οι ποντιοι οταν ακουνε κοτσαρι).ο αλλος ακουει αρη και και φανταζεται τον εαυτο του διπλα στον beckenbauer.
η καρδια μου λεει Κουκη μιας και ειναι το ινδαλμα μου.ΠΑΟΚ χωρις πολλα πολλα.
απο την αλλη ο alcohool.τι να πει κανεις.ζουραρις του αρεως.πενα ακαταλαβιστικη.παθος που ουτε αριανος δεν αντεχει.
το διλημμα δεν ειναι και τοσο απλο.να σας δω.

Σχόλιο από zikfinik

Είναι τόσο δύσκολο όσο το Μάμμαντ vs Τρίνγκου…

Σχόλιο από Rosetta Stoned

alcohool δαγκωτό! Ο τύπος πλέον σκάει incognito στη χώρα και πραγματοποιεί εκδρομές αστραπή στο Βικελίδης. Κρεμασμένος στις επάλξεις τις fytosport κρατάει την σημαία του Άρη ψηλά. Οσο για την πένα του νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί σε μεγαλείο μόνο με την πείνα του.
Αλλά και το kouki είναι μπροστά. Απλά ΠΑΟΚ. Δεν τον ενδιαφέρει κανείς άλλος, ούε το αποτέλεσμα. Απλά και χαλαρά ΠΑΟΚ. Respect και στους δύο.

Σχόλιο από ozric

Αlcohool vs Κουκη?
Τα μυαλά μου πόνεσαν και μόνο στην ιδέα ότι πρέπει να διαλέξω. Οι ομοιότητες είναι κάτι λιγότερο από προφανείς, δεν παύουν όμως να υπάρχουν για να μας θυμίζουν ότι χουλιγκανισμός και ποιητική διάθεση πάνε πακέτο. Σχόλια που σπέρνουν πανικό στα πλήθη θες? Διεθνή καριέρα? Κορυφαίες επιδόσεις σε όλα τα σπορ που έχουν σχέση με χόρτο? Το αδύδιμο χτύπητο τα έχει όλα σε γερές δόσεις.
Ακατέργαστη χλωροφύλλη κυλά στις φλέβες και των δυό τους. Για ένα τέτοιο crash-test θα χρειαστεί doping control μετά το επόμενο δέρμπυ ΠΑΟΚ-ΑΡΗ. Μή σου πω και ψυχιατρική εξέταση με τον έμπειρο πλέον Mammad σε ρόλο Φρόυντ. (Εννοείται ότι όποιος είναι πιο χάλια κερδίζει.)
Επιφυλάσσομαι να απαντήσω μετά τα αποτελέσματα…

Σχόλιο από the Fytosopher

Ψωλότυρο…

Σχόλιο από Rosetta Stoned

Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα σύγκρισης,είναι σαν τα ψεύτικα διλήματα τύπου MARANTONA VS pele,ΠΙΕΡΙΚΟΣ VS εδεσσαικός,ΣΕΦΕΡΛΗΣ VS γούντι άλεν ή ΠΟΝΤΙΟΙ VS υπόλοιπες φυλές του κόσμου!!! Τι άλλη «σύγκριση» να περιμένουμε μετά;Μήπως ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ή κάποιος νομίζω..μπεκενπάουερ; ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!! ΑΡΗΣ ΒΡΡΡΕ!!!

Σχόλιο από Άνεργος

gamw ton arouli.flwroi karpazoispraktores

Σχόλιο από ακισ

μικρή αριανή δήλωσε σε γνωστό καφενείο όπου παίζουν αγώνες pro, ότι ‘αυξανόμαστε σαν τα σκουλήκια

Σχόλιο από το λουλουδι

O koudas einai o megalexandros tou…. olympiakou. Afou epi 2 xronia apoxhs apo ton mpaok, htan a8hna kai proponiotan me ton olympiako. Htan h monh periodos pou milhse xwris fobo o koudas kai tote dhlwne olympiakos mexri to kokalo. As opsetai h xounta pou ton gurise ston mpaok

Σχόλιο από kloklo
Για πες ρε φυτό...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: